• Doom •
• Doom •
Szavazás1
1
Tetszik Neked ez a weboldal?

Nagyon
Igen
Nem
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Kép
 
.
 
Életrajzok
 
Gyertya...
 
Versek
 
Novellák
 
Szavazás 2
2
Melyik sört szereted jobban?

Soproni
Borsodi
Amstel
Dreher
Becks
Arany Ászok
Steffl
Kanizsai
Szalon
Kőbányai
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
-

 
utolsó...
 
.-
 
Bandatörténetek
 
Szavazás 5
5
Milyen stílusod van?

Rock
Heavy Metal
Gothic
Skinhead
Punk
Black Metal
Hard Rock
Rockabilly
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
KéP

 
Filmajánló
 
Interjúk
 
.
 
küldj emailt nekem

http://www.exxtreme.gportal.hu/portal/exxtreme/image/gallery/1345678334_47.gif

 
A köd
Enedcairion   
A köd
 
 
 
Nem tudom volt-e már veletek, hogy mesélni támad kedvetek. Eszetekbe jutott egy régi történet, melyet évekkel ezelőtt hallottatok; s kedvetek támadt elmondani. Nos, most velem ez a helyzet.
Jó pár évvel ezelőtt alkalmam nyílt elbeszélgetni egy öregemberrel. A korát nem tudtam megbecsülni, de az biztos, hogy túl volt már a nyolcvanon is. Bár arca kortalannak tűnt, én mégis így éreztem. Miért? Nos, ez akkor még nem tudatosult bennem, ma már azonban igen. A szemei árulták el valós korát. Arcának vonásai mély bölcsességről árulkodtak. Nemhiába mondják a régiek, hogy a szem a lélek tükre. Volt azonban valami más is a tekintetében, szomorúság.
Az öreg kopasz volt, s szakáll sem keretezte arcát. Egy kis faluban nőtt fel nem messze innen. Mezőgazdasággal foglalkozott, takaros kis kertjében zöldséget termelt, disznót, tyúkot tartott; s volt néhány kecskéje is.
A faluban amolyan remetének tartották, mert sosem szólt senkihez, még a templomba se járt, csak a temetőbe ment el minden évben. Velem se beszélt volna, ha nem kéredzkedem be hosszá éjszakára. Ugyanis igen nagy vihar tombolt éppen, mikor beértem a falujába. Az öreg beengedett; máig sem tudom miért. Talán? De nem, biztos nem.
A vityillóban mindenestre vacsorával kínált, sőt azt is megengedte, hogy a házában töltsem az éjszakát. Így nem kellett a zuhogó esőben felvernem a sátramat. A vacsora után aztán beszélgetni kezdtünk, azaz inkább én beszéltem, mivel az öreg igen zárkózott volt. Amolyan ?kevésszavú? ember. Én azonban nem hagytam annyiban a dolgot. Megkínáltam azzal a jófajta házipálinkával, melyet még szülővárosomban vettem. Az öreg egy-két korty (azaz inkább deci) után mesélni kezdett:
?Hányadika is van ma? 15-e? Furcsa éppen ezen a napon történt. Jó pár évvel ezelőtt. Éjszaka volt. Olyan puha, lágy és sejtelmes, amilyennek csak a szerelmesek látják. Élvezik a jótékony homályt, mely elrejti őket a zavaró tekintetek elől. A nyári forróság már tovatűnt, helyét a kellemes, hűs éjszakai szellő vette át.
Ketten ültek a tó partján. A víz felszíne csodásan tükrözte a teli Hold és a csillagok fényét. A pár fiatal volt: a fiú alig múlt 16, imádottja pedig 15. évében járt. A lányban én nem láttam semmi különlegeset, ez a fiú mégis szerelmes lett belé. Miért? Azt csak a Jóisten tudja. Ott ültek a parton, fogták egymás kezét, s nézték a vizet. Teltek a percek, a lány fázni kezdett, s odabújt a fiúhoz. Vagy érezni akarta a másik lélegzetét, az együttlétet? Nem tudom.
Mit mondasz? Hogy a lány is szerelmes volt-e a fiúba? ?..
Ott ültek és elkezdtek beszélgetni. Közben a fiú átölelte a lányt. Ő hagyta. Órák teltek el, míg szétváltak. S ezek a séták és beszélgetések gyakran megismétlődtek. A fiú halálosan szerelmes lett. De, nem tudta mit tegyen. Minden gondolatát a szerelem foglalkoztatta. A lány egy-egy mozdulata, mondata a fiút a Menny kapujától a Pokol tornácáig repítette, vagy épp fordítva. Bizonytalanság? Igen, azt hiszem ez a legkegyetlenebb érzés a világon. ?mondta az öreg. Majd egy kis szünet után folytatta a mesélést. ?Végül egy barátja rávette, hogy kérdezze meg végre a lányt. A fiú hallgatott rá?
- Miért ölted meg? Miért? ?.. Talán azt hiszed, hogy mindent megtehetsz? Ne próbáld bemagyarázni se nekem, se magadnak, hogy nem tehetsz róla! ?. Most mit sírsz? Tudom, hogy nem vagy őszinte. TUDOM, hogy élvezted szenvedése minden egyes percét. TUDOM, hogy BŰNÖS VAGY!!!! -a barát halálos fegyverként forgatta a szót. A lány próbált védekezni, de az ifjú dühe mindig félresöpörte az érveit. ?Megátkozlak, hogy minden pillanatban lásd az anyját, amint a sírja felett térdel; hogy lásd a három éves húgát amint bátya után kesereg! Sose felejtsd el: GYILKOS VAGY!
Két hónap se telt el és ismét temetőbe hívtak a harangok. A lányt felakasztva találták szobájában. Öngyilkos lett. Csak egy rövid üzenetet hagyott hátra: ?Van bűn, mire nincs bocsánat.?
A nyárra ősz jött és az őszre tél. Február hava volt, az idő este felé járt, mikor utoljára látták a fiú jó barátját. Hóvihar tombolt, mikor a barát eltűnt. Sose találták meg.?
Az öreg a mesélés befejeztével maga elé meredt, szeme sarkában könnycsepp jelent meg. Mondott még valamit, majd lehajtotta fejét az asztalra, s többé nem mozdult.
 
 
Óra
 
18
 
save...
 
IP
IP
 
Szavazás 3
3
Mióta hallgatsz Rock zenét?

60 as évek
70 es évek
80 as évek
90 es évek
2000 es évek
Nem hallgatok Rock zenét
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Számláló
Indulás: 2006-05-20
 
NE LOPJ!!!
 
Hold

Holdfázis
 
Szavazás 4
4
Hány éves vagy?

18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 -
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
névnap
 
Hányszor?
 
Figyelem!
 
Kezdőlap
Beállítás Kezdőlapnak!
 
Hírlevél!
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Metal fajták
 
Szavazás6
7
Mi a véleményed a Skinheadekről?

Szeretem őket
Nem szeretem őket
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Mi a Sátánizmus?
 
Stephen King Könyv ismertető
 
.x.
 
Dalszövegek
 
Állatom
adopt your own virtual pet!
 
Copyright
Copyright ˆ DoomŸ
 
t
 
Gyere
 

Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Nézz filmet facebook messengeren!!!! Klikk! Klikk!    *****    ONMYMIND \\ EGY ÁTLAGOS SRÁC BLOGOL MINDENRÕL AMI ESZÉBEJUT \\ ZENE, CIKKEK, KRITIKA? KATTINTS ÉS OLVASS MOST KEDVEDRE    *****    **********Rengeteg AKCIÓ! Vegyszermentes kozmetikmok és bio mosó és tisztítószerek, munkalehetõséggel! ***********    *****    OKTATÁS INGYENESEN az ASZTRO-suliban, Asztrológiai tanácsadás BECSÜLET KASSZÁS alapon! Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Hírek a folytatásról - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed -    *****    LORDE * ISMERD MEG TE IS A ROYALS ÉNEKESNÕJÉT * LORDE * ISMERD MEG TE IS * LORDE * ISMERD MEG TE IS A ROYALS ÉNEKESNÕJÉT    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Nem értesz a CSS kódokhoz/nem tudod egyedül fenntartani oldalad/szeretnél egy társszerkesztõt? Írj nekem! - sakura-ec.gp    *****    ISMERD MEG A GYÖNYÖRÛ OSCAR-DÍJAS SZÍNÉSZNÕT, ALICIA VIKANDERT, AKI A 2018-AS TOMB RAIDER LARA COFTJÁT FOGJA ALAKÍTANI!    *****    "Céljuk fellelni az Egyesülés Pengéjének darabjait, és újra felemelni a Lidérckirályt."    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.