• Doom •
• Doom •
Szavazás1
1
Tetszik Neked ez a weboldal?

Nagyon
Igen
Nem
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Kép
 
.
 
Életrajzok
 
Gyertya...
 
Versek
 
Novellák
 
Szavazás 2
2
Melyik sört szereted jobban?

Soproni
Borsodi
Amstel
Dreher
Becks
Arany Ászok
Steffl
Kanizsai
Szalon
Kőbányai
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
-

 
utolsó...
 
.-
 
Bandatörténetek
 
Szavazás 5
5
Milyen stílusod van?

Rock
Heavy Metal
Gothic
Skinhead
Punk
Black Metal
Hard Rock
Rockabilly
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
KéP

 
Filmajánló
 
Interjúk
 
.
 
küldj emailt nekem

//exxtreme.gportal.hu/portal/exxtreme/image/gallery/1345678334_47.gif

 
Marduk
 A “Christraping black metal” kifejezést elindító csapat alapító tagja és gitárosa, Morgan Steinmeyer Håkansson felelgetett Christopher Alo kérdéseire telefonon. A vonal pocsék volt, és a zenésznek gyakran többször el kellett ismételgetnie a válaszait. Ám a sötét zenék képviselője udvarias volt és türelmes, mint a buddhák.

Az új album energikusabban szól, meg talán kevésbé csiszolt, mint a World Funeral. Ez volt a cél?

Igen, abszolút. Nagyon elégedett voltam a World Funeral-lal is, rendben volt a zene, a szövegek, minden. De a hangzás túlságosan digitálisra sikerült, ezért is változtattunk most stúdiót. Nyersebb és sötétebb hangzást akartunk. Hogy fekete-fehérebb legyen minden. Új felálláshoz új stúdió dukál.

Most nem az Abyss stúdiót használtátok, és nem is Peter Tägtgren volt a producer. Ő már szinte bandatagnak számított.

Ő sok mindent jelent számunkra most is. Mindig is jó barátunk lesz, azon kívül 1996-97-ben másodgitárosunk volt. Azóta is az ő stúdióját használtuk és mindig rendben is mentek a dolgok. De hát 1996 óta ugyanott vesszük fel a lemezeket, és úgy éreztem, hogy jól esne a változatosság.

Sokan érezték úgy, hogy a World Funeral hasonló lett a Nightwing lemezhez, legalábbis ugyanolyan változatos volt; a Plague Angel-t lehet valamelyik másik lemezhez hasonlítani?

Nem tudom mihez hasonlítani, én nem szoktam ilyesmiken gondolkozni. Fogalmam sincs. Ha a lemezekre gondolok, csak azt érzem, hogy mindegyik nagyon jó.

Igaz, hogy a Plague Angel lemezhez egy film adta az inspirációt?

Igen, legfőképpen A hetedik pecsét inspirálta a zenét, a szövegeket és a témát. A film hangulatát próbáltuk átlényegíteni az albumba. Ingmar Bergman film, nagyon morbid. Egy lovagról szól, aki visszatér a keresztes háborúból Svédországba, ahol utoléri a pestis, a Fekete Halál. Találkozik a Halállal, és sakkjátszmára hívja. Nyer egy kis időt az élethez, és választ kap kérdéseire az élettel, halállal és Istennel kapcsolatban. Nehéz megmagyarázni, miért, de ez az egyik legjobb film, amit valaha készítettek.
Sokan kérdezték, miért Plague Angel lett a cím. Nos, az album sokféle aspektusban tárgyalja a pestis-témát. Halál, a középkor fekete halál-kórja, reménytelenség és halál… ezekkel foglalkozik az album. A halál összes lehetséges formájával.

De nem konceptalbum, igaz?

Laza kapcsolat van benne, de nem igazán konceptalbum. Annyi különböző aspektusa van. Halál bibliai viszonylatokban. Van egy “Seven Angels, Seven Trumpets” című szám. Ez a Jelenések Könyvének egyik részletét dolgozza fel, amikor a hetedik angyal megfújja a hetedik harsonát és rászabadítja Isten haragját a földre. A halálról, a bosszúról, a fájdalomról és a szenvedésről szól.

Egyszóval a népszerű háború-téma most háttérbe szorult?

Ott van az is mint a halál egyik aspektusa. A háború, halál és pestis.

A korábbi Marduk tag, Magnus Devo Andersson játszik most basszusgitáron, és új énekesetek is van Mortuus személyében. Hogy vált be az új felállás?

Nagyon jól. Teljesen elégedett vagyok. Énekest nyolc év után váltottunk, bőgőst tizenkét év után, és sokan kételkedtek az új felállás sikerében. De én csak nevettem az egészen, mert már a stúdiózás kezdetén éreztem, hogy micsoda jó kis felállás ez, és milyen ütős lemez lesz ebből. Persze még most is azt gondolom, hogy a régiek remek bandatagok voltak, de hát az emberek változnak, és külön utakra sodródnak. Élvezem, hogy új felállás van, jó, hogy friss energiát hoznak a csapatba. Emil, a dobosunk például egyszer csak elkezdett szövegeket írni. Mind nagyon keményen dolgoztunk, és igyekeztünk tágítani a határainkat.

Hol találtátok az új énekest, Mortuus-t?

Egy Funeral Mist nevű, szintén svéd bandában játszott. Hallottam a lemezüket és azt gondoltam, úgy használja a hangját, akár egy hangszert. Teljesen beteg, frusztrált, erőteljes hangot képes előcsalni. Amikor már tudtam, hogy új énekesre lesz szükség, csak erre tudtam gondolni. Felhívtam, és azonnal ráállt a dologra. Ő volt a legelső a listámon.

Sokkal változatosabban használja a hangját, mint Legion.

Igen. A személyisége is bizarrabb és morbidabb, tehát jobban illik közénk. Az új albumon ez is jobban előtérbe kerül.

Tehát már születtek is tervek az új albumról?

Persze. Terv az mindig van, csak ezúttal időm is jobban akad. Volt már egy európai turnénk, és most is terveztünk egyet, meg májusra dél-amerikai koncerteket, de hát mindent lefújtunk a dobosunk kartörése miatt.

Verekedés során sérült meg Emil, igaz?

Igen, megtámadták, amikor hazafelé tartott egy bárból vagy honnan. Hajnali háromkor történt, és két helyen is eltörték a karját. Elég tragikus. Úgy harcolunk mindannyian akár egy Panzer egység, erre ez történik. Szóval, tragikus, de kivárjuk, amíg meggyógyul, aztán visszatérünk előbb-utóbb. Úgyis végigjárjuk Európát, Dél-Amerikát és remélhetőleg Észak-Amerikát is.

Ha figyelembe vesszük, hogy milyen intenzitással kell a Mardukban játszania, van valami tipp, hogy mikorra állhat arra készen?Nem tudjuk. Minden turnét lemondtunk, aztán ha majd leveszik a gipszet és újra próbálunk, ismét megszervezzük őket. Idővel majd csak megjáratjuk ezt a Plague Angel lemezt. Most mindenesetre úgysem tudunk mit csinálni, szóval készítünk néhány klipet és írogatjuk a dalokat az új albumhoz.

Mi várható a klipek terén?

Forgattunk egyet a “Steel Inferno”-ra, és még két másikon dolgozunk: a “Throne of Rats”-t és a “Hangman of Prague”-ot választottuk ki. Most van időnk, kisebb dolgokat csinálgatunk otthon.

Gondoljátok, hogy még az MTV-re is bekerülhettek?

Nem, nem hinném. Nem hiszem, hogy ez nekik bejönne (nevet).

Legion nemrég kicsit morgott rátok egy interjúban. Mit gondolsz erről?

Nem tudom, nem is érdekel. Ha ezt érzi, jó, hát nekem más nézőpontom van, érted. Azt csinál, amit akar, engem nem zavar. Nekem is megvan a véleményem, nem izgat, ő mit mond.

Nem furcsa, hogy B. War és Legion társaságában nem jutottatok el Amerikába, ugyanakkor most ők ott indítanak be új bandát?

Hát, az énekesünk még mindig itt él; én erről semmit nem tudok, meg nem is érdekel.

És az, hogy nem tudtok az USA-ban turnézni?

Már vagy három éve mindenféle gondjaink vannak a papírokkal. Fogadtunk egy specialista ügyvédet az Államokban, most ő foglalkozik ott az ügyünkkel. Elvileg kapunk majd valami papírt, engedélyt, vagy mifene. Aztán majd személyes beszélgetésre mehetünk a követségre meg egyéb marhaság. Azt mondja, jól áll az ügy.

Szóval még két új taggal is problémás bejutnotok az Államokba.

Ja. Lehet, hogy az új énekesünk is csinált egy-két disznóságot régebben aztán sáros a közegnél (nevet). De rajta vagyunk az ügyön, szóval előbb-utóbb megoldjuk. Már nem is követem, hány ezer dollárt szórtunk már ki erre, de hát fontos, hogy kijussunk az ottani rajongókhoz. Alig várjuk, hogy visszamehessünk.

2002-ben mentetek volna a Danzig vendégeként, de le kellett mondanotok, mert nem engedtek be titeket az országba.

Ja, de aztán Európában játszottunk a Danzig előtt, meg találkoztam is vele Los Angelesben amikor ott turnéztunk 2001-ben. Glenn Danzig egyike azoknak, akiket nagyon tisztelek, mert mindig azt csinálja ebben a zeneiparban, amit akar. Soha nem hagyta, hogy bárki szarozzon vele, azt csinált, amit akart. Tisztelem ezért, hogy erős maradt a sok birka között. Mindig is felnézek rá ezért. Nagy öröm volt megismerni őt, és együtt turnézni. Már beszéltünk is róla, hogy csinálunk még közös turnét, remélhetőleg az Államokban.

Ha már szóba került Danzig: mi újság a Devil’s Whorehouse-zal?

Per pillanat semmi, most a Mardukra fókuszálok. De talán lesz valami a jövőben, ki tudja. Nemigen foglalkoztam ezzel. Ez inkább olyan szabadidős tevékenység volt. Most is írok olyan zenét ami nem megy a Mardukba, szóval lehet, hogy lesz még egy album.

Mit gondolsz a black metal mai helyzetéről?

Szerintem a 95%-a egy rakás szar. Ez a véleményem. Nem csak a black metal, a death is vagy bármi. Igazából csak kevés banda tetszik. Ami nekem tetszik, az nem csak death. A black metal krémje, a death metal legjobbjai, a legszebb klasszikusok. Az igazán zenében élőknek éreznie kell, miről beszélek. Sokan kérdezgetik, hogy van még mindig energiám erre 15 év után. Nos, összpontosítok, tudom, mit akarok, és ez látszik a zenén.

Valóban látszik, hogy rendkívül ott vagy abban, amit csinálsz. Egy pillanatra sem torpantál meg, amikor a tagcserék történtek, rendületlenül nyomultál előre.

Hiszek az akaraterő győzelmében, érted? Egyre keményebben hajtom magam. Összpontosítok, és hagyom, hogy átitasson a kreativitás. És valahányszor elkészülünk egy albummal, már ott van a fejemben a következő. Ez az én felfogásom. Az új album gyökerei már rögtön ott vannak a fejemben.

Úgy látszik, az utóbbi időben Amerikában is kezd ugyanilyen népszerűségre szert tenni a black metal, mint nálunk Európában. Az elmúlt két évben a Cradle Of Filth és a Dimmu Borgir is játszott az Ozzfesten. Mit gondolsz, a jövőben a Marduk lehet a következő?

Nem zavar, ha különböző zenéket játszó bandákkal lépek fel együtt. De az Ozzfest nem igazán vonz minket, az nagy rakás szar szerintünk. Legalábbis a nagy része, érted. Modern szarok. Inkább komolyabb bandákkal turnéznék.

A legújabb Marduk kiadvány afféle turné CD?

Igen, a Death March turné EP-jét áruljuk a koncerteken. Van rajta eddig kiadatlan dal meg próbanóták. Ez csak olyan korlátozott példányszámú valami. Pár ezer darab van belőle összesen. Azt gondoltuk, jó lehet szuvenírnek azok számára, akik eljöttek a bulijainkra. Egy kis egyedi ajándék.

Nekem is szép számmal vannak ilyesmik a Marduk gyűjteményemben. Úgy látszik, odafigyeltek a gyűjtőkre!

Igen, klassz dolog ez. Engem is érdekelnek az ilyenek, főleg a bakelit áll közel hozzám. Szeretem megszerezni a bakelit verziót. Amit aztán kinyitok és megszaglászom. A bakelit még mindig nagyon fontos. És a limitált kiadásokat is szeretem, szóval ezt csinálom én is. Ha van egy CD, megveszem. Ha van egy picture disc, megveszem azt is. Én is támogatom az általam kedvelt bandákat, én is gyűjtő vagyok. A véremben van.

Mik az utolsó szavaid?

Csak szeretnék köszönetet mondani a rajongóinknak, és remélem, hogy hamarosan újra találkozunk a turnén!
 
Óra
 
18
 
save...
 
IP
IP
 
Szavazás 3
3
Mióta hallgatsz Rock zenét?

60 as évek
70 es évek
80 as évek
90 es évek
2000 es évek
Nem hallgatok Rock zenét
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Számláló
Indulás: 2006-05-20
 
NE LOPJ!!!
 
Hold

Holdfázis
 
Szavazás 4
4
Hány éves vagy?

18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 -
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
névnap
 
Hányszor?
 
Figyelem!
 
Kezdőlap
Beállítás Kezdőlapnak!
 
Hírlevél!
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Metal fajták
 
Szavazás6
7
Mi a véleményed a Skinheadekről?

Szeretem őket
Nem szeretem őket
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Mi a Sátánizmus?
 
Stephen King Könyv ismertető
 
.x.
 
Dalszövegek
 
Állatom
adopt your own virtual pet!
 
Copyright
Copyright ˆ DoomŸ
 
t
 
Gyere
 

NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~    *****    Rendelj részletes születési horoszkópot,3 éves ajándék elõrejelzéssel. Várlak szeretettel az oldalamon, kattints ide!!!!    *****    3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!