• Doom •
• Doom •
Szavazás1
1
Tetszik Neked ez a weboldal?

Nagyon
Igen
Nem
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Kép
 
.
 
Életrajzok
 
Gyertya...
 
Versek
 
Novellák
 
Szavazás 2
2
Melyik sört szereted jobban?

Soproni
Borsodi
Amstel
Dreher
Becks
Arany Ászok
Steffl
Kanizsai
Szalon
Kőbányai
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
-

 
utolsó...
 
.-
 
Bandatörténetek
 
Szavazás 5
5
Milyen stílusod van?

Rock
Heavy Metal
Gothic
Skinhead
Punk
Black Metal
Hard Rock
Rockabilly
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
KéP

 
Filmajánló
 
Interjúk
 
.
 
küldj emailt nekem

http://www.exxtreme.gportal.hu/portal/exxtreme/image/gallery/1345678334_47.gif

 
A Temetőben

A Temetőben

 

 

Fekete cipőm alatt serényen ropognak az elszáradt falevelek, a legtöbbjük sárga, de akad bordó, esetleg zöldes árnyalatú is. Szép ilyenkor a táj. És a különböző színben tündöklő virágok még szebbé teszik a temetőt. Az alkalomhoz illően fekete nadrág és földig érő fekete szövetkabátban lépkedek a feldíszített sírok között. Csak a táj érdekel, furcsa érzésem van, idén nem círogat a halottak szele, de az is lehet, hogy felnőttem, és már nem gondolom azt, hogy ők fújják el a gyertyákat. Ritkásan ültették ide a fákat, mégis olyan érzésem támad az egyiket nézve, mintha Csontváry Magányos cédrusát látnám. Leszámítva a műanyagból készült koszorúkat, melyek többsége már megfakult az évek során, még a virágok is elbűvölnek, lilák, fehérek, sárgák. Alapból nagyon gonosz színek ezek. Igen a fehér is, Isten színe, a tisztaság színe, igazságtalan szín. És most mégis nagy hatással vannak rám. Az embereket kizárom, bár kivételesen nagyon illemtudóak, és nem kiabálnak, mindenki a szeretteire gondol, csendben, magányosan, belül. Különösen a fekete márványból készült sírkövek tetszenek. De egy öreg néni nem hagy nézelődni, mindig a látómezőm közepébe botorkál. Görbebotja, megroggyant háta nem hat meg, nem vet fel semmi különösebb gondolatot vagy sajnálatot bennem, viszont a tekintete…nagyon régen láttam ilyen ijedt tekintetet. Szemüvegének lencséje sokkal gyengébb a szükségesnél, közelről nézi a neveket. Egy sírt keres. Rémülten néz körül, majd felém fordul:
- Eltűnt, nem lehet, hogy ne legyen meg.
- De hát mit keres Néném?
- Eltűnt.
- A férjét keresi, mi a neve a férjének?
- A férjem már régen halott, még a világháborúban veszett oda, nincs is sírja.
- Akkor kinek a sírját keresi?
- Itt volt, tudom, hogy itt volt.
Tovább botorkál, hagyom, hadd menjen, látom, ahogy másokkal is szóba elegyedik, a két nő egymásra néz, és kinevetik a nénit. „Hagyd, bolond!” – legyint és elvonszolja a másikat, aki segíteni próbál. Már szinte minden fejfát végignézhetett a temetőben, de hiába, nem találja, amit keres. Eldugult könnycsatornái nem engedik, hogy sírjon, pedig idáig hallom, ahogy a lelke jajveszékel.
- Milyen jó lenne sírni – mondja magában úgy, hogy még én is hallom.
- Hogy hívják, Néni? – szólok oda flegmán.
- Tamásiné Kertész Ilona, de nem találom.
- Nyugodjon meg, majd csak meglesz.
- Biztos ebben a temetőben van?
- Biztos, katolikus voltam egész életemben, itt kell lennie. – tovább nézelődik.
- Miért nincsenek magával a gyerekei, miért egyedül mászkál itt?
- Nincsen családom, minden rokonom meghalt, csak magamnak intézhetem el. – válaszol nyöszörögve.
- De miért keresi, nem látok magánál se virágot, se gyertyát? – kérdem értetlenkedve.
- Majd nő kóró rajta, én már nem ültetek, csak lenne meg. A jóisten meg gyújt majd értem gyertyát minden egyes nap. Majd el is fújja azt estére, néha csak pislákol, máskor lángol, éget, de nekem pont jó így. Jó volt kilencvenöt évig, de mostmár nem bírom tovább.
- Gyere, hallod! – szól oda öcsém, és elrángat az öregasszony mellől.
- A bolond néni a saját sírját kereste – mondom neki.
- És te segíteni akartál neki, ugyanolyan bolond vagy te is – közben nevet.
- Ez most komoly úgy érzem, a sajátját kereste.
Visszanézek, fáradt lábait egyre gyorsabban rakja egymás elé, görbebotját eldobja, és beleesik egy kiásott lyukba. Nagy felfordulás kerekedik körülötte.
- Mégiscsak megtalálta – mondom a testvéremnek, aki máskor nevetne, de most elgondolkozik az eseten

 
Óra
 
18
 
save...
 
IP
IP
 
Szavazás 3
3
Mióta hallgatsz Rock zenét?

60 as évek
70 es évek
80 as évek
90 es évek
2000 es évek
Nem hallgatok Rock zenét
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Számláló
Indulás: 2006-05-20
 
NE LOPJ!!!
 
Hold

Holdfázis
 
Szavazás 4
4
Hány éves vagy?

18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 -
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
névnap
 
Hányszor?
 
Figyelem!
 
Kezdőlap
Beállítás Kezdőlapnak!
 
Hírlevél!
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Metal fajták
 
Szavazás6
7
Mi a véleményed a Skinheadekről?

Szeretem őket
Nem szeretem őket
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Mi a Sátánizmus?
 
Stephen King Könyv ismertető
 
.x.
 
Dalszövegek
 
Állatom
adopt your own virtual pet!
 
Copyright
Copyright ˆ DoomŸ
 
t
 
Gyere
 

Kreditnyeremény!!!! Gyere és játssz! Divat, szépségápolás, életmód, blog, minden, ami kell! nyereményjáték!!    *****    Csaba blogja - "It's hammertime!"    *****    ~ FBLOG ~ A BARÁTOM VÁLASZTOTT NEKEM RUHÁT! FELVEGYEM, VAGY SE?!!! NAPONTA KREDITKÓDOK A CHATEN! SMINKTESZTEK! ~ FBLOG ~    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    ÚJRA NYITVA! ~FBLOG~ ÁLLATKÍSÉRLETEKTÕL MENTES A SMINKED? ~HAMAROSAN KREDIT NYEREMÉNY! TERMÉKTESZTEK!~FBLOG~ÚJRA NYITVA!    *****    Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK