• Doom •
• Doom •
Szavazás1
1
Tetszik Neked ez a weboldal?

Nagyon
Igen
Nem
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Kép
 
.
 
Életrajzok
 
Gyertya...
 
Versek
 
Novellák
 
Szavazás 2
2
Melyik sört szereted jobban?

Soproni
Borsodi
Amstel
Dreher
Becks
Arany Ászok
Steffl
Kanizsai
Szalon
Kőbányai
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
-

 
utolsó...
 
.-
 
Bandatörténetek
 
Szavazás 5
5
Milyen stílusod van?

Rock
Heavy Metal
Gothic
Skinhead
Punk
Black Metal
Hard Rock
Rockabilly
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
KéP

 
Filmajánló
 
Interjúk
 
.
 
küldj emailt nekem

http://www.exxtreme.gportal.hu/portal/exxtreme/image/gallery/1345678334_47.gif

 
Cannibal Corpse
Március 8-án jelenik meg The Wretched Spawn címmel az amerikai Cannibal Corpse kilencedik stúdióalbuma, amellyel minden bizonnyal megszilárdítják vezető pozíciójukat a death metal színtéren. Ezért is különösen felvillanyozott, hogy Alex Webster basszusgitárossal beszélgethettem telefonon egy amúgy unalmasnak mondható vasárnapon.Mi a véleményed a lemezről, tudtok újat nyújtani a rajongóknak ennyi év után is?

Minden album amit készítünk brutális death metal, szóval akik már szeretnek bennünket, azok nem fognak csalódni. De ezúttal úgy érzem, egy hajszálnyit változatosabbak a dalok, és a gitár sound jobb, mint bármelyik korábbi lemezen. Van rajta néhány nagyon jó dal is. Ráadásul szerintem most könnyen meg is lehet különböztetni őket, és iszonyat kemény a gitár – szóval már két nyomós oka is van annak, hogy ilyen elégedett vagyok az anyaggal.

Egyetértek. A hangzás kicsit jobb, mint a Gore Obsessed-nél volt...

Elégedett voltam a Gore Obsessed-del, de most, hogy elkészült a The Wretched Spawn, látom, hogy összehasonlíthatatlanul jobb, mint a Gore Obsessed.

Nekem nagyon olyan érzésem van, hogy a The Wretched Spawn a Tomb of the Mutilated óta a legerősebb anyagotok!

Igen, a Tomb of the Mutilated sokaknak nagy kedvenc. Én is szeretem, de néhol kicsit túl hangos a dob. Hangzásból minden kétséget kizáróan a The Wretched Spawn a legjobb. Lehet, hogy pár év múlva már nem így látom, de most ez a véleményem.

A motiváció, az inspiráció ugyanúgy megvan, mint a kezdetek kezdetén?

Igen, most is nagyon élvezzük az egészet. Nagy buli ez. A világ legjobb munkája a miénk, zenélünk és meg is élünk belőle. Szóval ott van a motiváció, hogy minél jobb legyen, amit csinálunk, és persze imádjuk is ezt a zenét.

A 15 Year Killing Spree boksz set-hez egy DVD is járt. Vannak DVD terveitek a közeljövőben?

Igen, pont a The Wretched Spawn-hoz készítettünk egy DVD-t a stúdiózásról. A címe nemes egyszerűséggel The Making of The Wretched Spawn lesz. Ezen a stúdiómunka közben leszünk láthatók, amellett pár interjút is adunk. Tök jó lett amúgy, szerintem tetszeni fog mindenkinek. El Paso-ban, a stúdióban vettük fel az egészet.

Szóval ez olyasmi, mint amit a Metallica készített?

Igen. Végülis a kiadó indoka is az volt, hogy inkább a CD-t vegyék az emberek, és ne a netről szedjék le. Ha megveszik a CD-t, kapnak egy DVD-t ingyen, ez azért elég jó. Mert amúgy egy ilyen DVD 15 dollár, itt pedig ingyen adjuk.

Mi a véleményed a Metal Blade legújabb kísérletéről, amivel megpróbálja megakadályozni, hogy felkerüljön az anyag a netre?

A hangjelzésekre gondolsz?

Igen.

Nekem nem nagyon jött ez be (nevet). Nem hiszem, hogy ezt még egyszer eljátsszuk. Egyébként nem a mi ötletünk volt. A Metal Blade alkalmazta ezt néhány lemeznél, de szerintem az kellene, hogy ízelítőt kapjanak az emberek, de ne hallhassák az egészet. Mert ha szétosztjuk a cuccot a magazinoknak, weboldalaknak és a rádióknak két hónappal korábban, az egyikük biztosan felteszi a netre, és akkor annyi. Mi pedig azt szeretnénk, hogy meglepetés legyen a rajongóinknak. És amikor kijön ez a lemez, a rajongóink legtöbbjének meglepetés is lesz!

De már fent van a neten!

Igen, igen, tudom, de az a hangjelzéses verzió.

Nem, hidd el, én már hangjelzés nélkül hallottam!

Igen? Hát ez van. Akkor már elkéstünk (nevet). Így jártunk, ez van (nevet).

A box set-en két "best of" CD van. Hogyan válogattátok össze a dalokat?

Igazából ez Brian Slagel feladata volt a Metal Blade-ből. Ő állította össze a listát, mert mi egész mostanáig nem nagyon foglalkoztunk ilyen box set-tel. Ő kezdte el tervezni, ő válogatta a nótákat, mégpedig a kedvenceit. Mi átnéztük a listát, egy-két számot átvariáltunk, és kész is volt. Leginkább Brian Slagel keze nyoma érződik a lemezen.

A borító szerinted ismét kivált majd némi felháborodást?

Most már, azt hiszem, az emberek hozzászoktak az ilyen vérfürdőkhöz, hiszen death metal bandák tucatjai adják ki a lemezeiket hasonló borítókkal. Szerintem az a lényeg, hogy kreatívak legyenek, és tudjanak újat nyújtani a ‘véres’ szövegek, és mi nagyon odafigyelünk arra is, hogy a zene és a dalszöveg passzoljon.

Igaz hogy soha nem találkoztál személyesen Vincent Locke-kal?

Paul tartja vele a kapcsolatot. Én soha nem beszéltem vele.

Soha?

Nem, egyedül Paul.

Ez elég furcsa, nem? 15 éve dolgozol együtt ezzel az emberrel...

Igen, tudom. Szeretnék is vele találkozni. Még soha nem is láttam. Azt sem tudom, hogy néz ki! Kész rejtély az az ember.

Honnan veszed az ötleteket a szövegekhez? Úgy értem, elég nehéz lehet új témákat találni minden egyes lemezhez!

Ja, hát rengeteg horror filmet néztünk, jó pár horror könyvet is olvastam, de a híradót is elég bekapcsolni és dőlnek belőle az erőszakos témák.

Ezek szerint némelyik szövegnek valóságalapja is van?

Igen, a legtöbb a valóság és a fikció keveréke. Persze arra törekszünk, hogy mi találjuk ki a szövegeink sztoriját, de aztán befolynak a valós élet történései is. Sokszor előfordul, hogy ülünk a próbateremben, zúzás után, és beszélgetünk arról, hogy miről lehetne írni, dalcímeket találunk ki...szóval mindannyian rengeteget foglalkozunk a szövegekkel.

1998-ban egy ideig Eric Rutan-nal is együtt dolgoztál az Alas-ból. Jelenleg is vannak mellék projectjeid?

Nem, most nincsenek. Eric-kel akkor zenéltem, amikor bőgősre volt szüksége, és mivel ő jó haver és nagyon jó gityós, szívesen kisegítettem. Aztán amikor leszerződtek, akkor már olyan valaki kellett volna neki akivel sokkal többet tud együtt játszani, és nekem nem volt több időm. Most csak a Cannibal köt le. Egy ideig együtt zenéltem Gene-nel az Angel Corpse-ból, meg ott volt még Pat és Tony a Nile-ból, de nem igazán tudtunk összehozni semmit, mert folyton turnéztunk. Azt hiszem az Angel Corpse újraalakul mostanában. Ennek biztosan örül mindenki, aki szereti a jó kis death metalt. Nekünk mindenesetre semmi időnk nincs a turnék miatt, csak Jack próbál összeütni valami rock n' roll bandát. Azt hiszem rajta kívül mindenkinek csak a Cannibal Corpse van.

Szóval nem tudsz rá időt szakítani.

Nem igazán, és őszintén szólva ha a tőlem telhető maximumot adom a Cannibal Corpse-ba, akkor szinte semmi időm nem marad. Nem akarok olyan projectet összehozni, amire nem lenne időm. Akkor már azt akarnám, hogy nagyon jó legyen, ahhoz viszont rengeteget kellene dolgoznom rajta; de minek, amikor itt van a banda amit szeretek, és amiből megélek.

Komolyan megélsz abból, hogy a Cannibal Corpse-ban játszol?

Igen, mindannyian megélünk ebből. Na persze nem vagyunk milliomosok, de jól megvagyunk.

Azért kérdeztem, mert nem sok death metal banda él meg a zenélésből, szóval ti a kevesek közé tartoztok – de lehet, hogy ti vagytok az egyetlenek!

Mi, a Morbid Angel és még néhányan. Tényleg nem sok van, talán hat vagy hét. Ez elég gáz. Azt kívánom, bárcsak lenne harminc vagy negyven, mert annyi remek zenész mozog death metal terepen!

Hát, az MP3 korában ennek már nem sok esélye van!

Ja, bár a death metal érdekes műfaj. Nekem ez a kedvencem, de a legtöbb ember nem bírja, tehát soha nem lesz mainstream és nem lesz nagy piaca. Mindig underground szinten marad ez a zene.

De a letöltések azért sokat ártanak, nem igaz?

Persze, de mivel semmit nem tehetünk ellene, nem érdemes ezzel foglalkoznunk. Körülbelül 20.000-rel kevesebb fogy az albumainkból a letöltések miatt. Legalábbis így volt a Gallery of Suicide-ig. Az az album nem éppen a legnépszerűbb, mégis vagy 30.000-rel több fogyott belőle, mint a Bloodthirst-ből vagy a Gore Obsessed-ből. Ahogy visszagondolok, a Bloodthirst megjelenése idején erősödött meg a Napster, és talán van összefüggés. Kell lennie, mert a turnéink annyira sikeresek, egyre nagyobb a közönségünk, de egyre kevesebb lemezt adunk el. Ez így nem normális, és a háttérben biztosan a letöltések állnak. De ugyanakkor az is lehet, hogy a letöltésnek vannak előnyei is, mert így sokan belehallgathatnak a zenénkbe ingyen; olyanok, akik nem ismernek bennünket és biztosan nem vennének egy albumot azért, hogy megtudják milyen a zenénk.Tehát rossz is ez, meg jó is. Mi azért vettünk meg annak idején a lemezeket, mert jól nézett ki a borítója, vagy mert a borítón a fickó a kedvenc zenekarunk pólóját viselte, érted. Ha a banda tagjai a borítón Kreator pólóban voltak, akkor tudtuk, hogy jó zenét nyomnak. De most bele is hallgathatsz a zenébe, mielőtt megvennéd, és ez azért nagy előny.

Mostanában sok banda állt össze újra. Erről mit gondolsz?

Az ilyenekre gondolsz, mint a Suffocation?

Például, igen, meg most az Obituary is újraalakul...

Igazán? Nagyon jó, hogy ilyenek történnek. Néhány ember mindig jó, ha visszatér. Lássák, hallják csak újra őket az emberek. Persze nagyon csodálom azokat a bandákat, akik soha nem is oszlottak fel. Vannak, akiket régóta foglalkoztat a gondolat...nem mi, nekünk elég sima a pályafutásunk, soha nem volt semmi okunk a feloszlásra. De voltak akik feladták, mert nem kerestek eleget, aztán meg visszatértek. Persze nem vádolom őket, de azért jobban csodálom azokat, akiknek sikerült együtt maradniuk. Nem is valami könnyű soha ez a visszatérés; ha csak belegondolok, hogy az utóbbi néhány év alatt mennyit fejlődött a death metal zene...hát szóval, ezek közül a csapatok közül néhányan öt-hat évet is kihagytak, és azóta egész más már az ábra. A fiatalabb bandák között is van néhány kiemelkedő formáció. Nagyon össze kell kapnod magad, ha lépést akarsz tartani ezekkel a mai kölykökkel. Van néhány félelmetesen jó fiatal csapat.

Most készültök forgatni egy klipet a "Decency Defiled"-hoz. Ennek van valami értelme? Úgy értem, nem sok death metal-t nyomnak ezek a mai zenecsatornák...

Amerikában mostanában kezd változni ez a helyzet, és ennek nagyon örülök. Van a Fuse nevű csatornán egy Uranium című műsor, amiben death metalt adnak. Nile-t meg Hate Eternal-t. Korábban is játszottak már Cannibal Corpse-t. Meg Morbid Angel-t. Oké, nem mindig. Néha benyomnak egy kis Panterát meg Kornt, de sok death metal is megy, és ugyanez áll a Headbanger's Ball-ra is. A műsorvezető Jamey a Hatebreed-ből, és elég kemény zenéket válogat össze. Játszanak Hate Eternal-t meg Decapitated-et, tehát most jó az amerikai bandáknak, mert leadják a klipjeiket.

Szóval újra fellendülőben van a metal?

Igen, úgy érzem. Ami igazán népszerű most Amerikában az a metalcore, mint például a Lamb Of God vagy a Shadows Fall; ők most nagyon nagy nevek errefelé.

Gondolod, hogy akiknek a metalcore bejön, azok ráharapnak majd valami súlyosabb muzsikára is?

Igen. A metal minden fajtája egy családba tartozik azért, és ha az egyik teret nyer, az a többinek is előny. Mindenkinek jó, ha így történik. Ha egy csapat befut, az magával húzza a többit!

Azért a nu metal, úgy tűnik, elég szép kalamajkát okozott!

A nu metal, hát...tudod, van köztük nagyon nagy gagyi, de van ami nem olyan rossz. Hozzáteszem, nekem egyetlen nu metal lemezem sincs. Nem az a fajta zene, amit megveszek és aztán hallgatom, de ha teszem azt, hallok egy System Of A Down számot a rádióban, szóval...nem rossz. Nem venném meg a lemezüket, de ahhoz képest, hogy a rádióban nyomják őket, tényleg nem rossz. Talán ez volt a legjobb amit a rádióban hallottam. De értem, hogy az emberek miért szeretik. Ez kemény zene, nem annyira mint a death metal, de azért kemény a maga módján. Ha az emberek többsége elkezd már teszem azt, System Of A Down-t vagy Mudvayne-t hallgatni, akkor talán néhány éven belül eljutnak a death metalhoz is.

Ha jól tudom, a svéd Spawn Of Possession-t hívtátok el magatokkal a No Mercy fesztiválra. Így akarjátok segíteni a kisebb undeground csapatokat?

Igen, és hát így legalább én is láthatom őket, mert kis gyilkosok ezek, ha-ha! Nem álltak meg Floridában az amerikai turnéjukon, le is voltam döbbenve, de mindegy, mert elcsíptük őket az európai turnénkra – szóval, igen, szerintem királyok. A srác a Deeds Of Flesh-ből hívta fel rájuk a figyelmemet, és teljesen fejbeütött, milyen jók! Amikor elénk kerül egy új csapat akik ennyire jók, mindig igyekszünk őket elvinni turnézni, azért hogy a rajongóink lássák őket, hogy mi magunk lássuk őket, mert imádjuk a death metalt, és ha ilyen remek bandákkal turnézhatunk, akkor boldogok vagyunk minden nap végén. És minden éjjel koncerten vagyunk.

Ezúttal nem játszotok Skandináviában?

Nem, talán októberben megyünk majd arra, de még nem tudom, kivel – meglátjuk.

Igaz, hogy Németországban meg nem játszhattok semmit az első három albumról?

Igen, igaz. Röhejes, de van egy listájuk a németeknek a náluk illegális albumokról, és az első három albumunk is rajta van ezen, szóval még színpadon sem játszhatjuk őket. Tiszta hülyeség az egész, de hát be kell tartanunk a törvényt, ha jól sejtem.

Most hirtelen eszembe jutott, mekkora kavarás volt, amikor Chris Barnes kilépett. Vele még tartjátok a kapcsolatot, vagy ő már csak egy név a múltból?

Eléggé lefolyt víz már ez az ügy, de játszottunk néhányszor a Six Feet Under-rel, és abszolút normálisan elvagyunk ilyenkor.

Záró komment?

Köszönöm szépen az interjút, és mindent köszönök a rajongóinknak is. Ezt mindig elmondom. Tudom, hogy klisészagú ilyeneket mondani az interjúk végén, de őszintén mondom. Mindenkinek szívből köszönjük a támogatást!

 
Óra
 
18
 
save...
 
IP
IP
 
Szavazás 3
3
Mióta hallgatsz Rock zenét?

60 as évek
70 es évek
80 as évek
90 es évek
2000 es évek
Nem hallgatok Rock zenét
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Számláló
Indulás: 2006-05-20
 
NE LOPJ!!!
 
Hold

Holdfázis
 
Szavazás 4
4
Hány éves vagy?

18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 -
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
névnap
 
Hányszor?
 
Figyelem!
 
Kezdőlap
Beállítás Kezdőlapnak!
 
Hírlevél!
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Metal fajták
 
Szavazás6
7
Mi a véleményed a Skinheadekről?

Szeretem őket
Nem szeretem őket
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Mi a Sátánizmus?
 
Stephen King Könyv ismertető
 
.x.
 
Dalszövegek
 
Állatom
adopt your own virtual pet!
 
Copyright
Copyright ˆ DoomŸ
 
t
 
Gyere
 

Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt