• Doom •
• Doom •
Szavazás1
1
Tetszik Neked ez a weboldal?

Nagyon
Igen
Nem
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Kép
 
.
 
Életrajzok
 
Gyertya...
 
Versek
 
Novellák
 
Szavazás 2
2
Melyik sört szereted jobban?

Soproni
Borsodi
Amstel
Dreher
Becks
Arany Ászok
Steffl
Kanizsai
Szalon
Kőbányai
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
-

 
utolsó...
 
.-
 
Bandatörténetek
 
Szavazás 5
5
Milyen stílusod van?

Rock
Heavy Metal
Gothic
Skinhead
Punk
Black Metal
Hard Rock
Rockabilly
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
KéP

 
Filmajánló
 
Interjúk
 
.
 
küldj emailt nekem

http://www.exxtreme.gportal.hu/portal/exxtreme/image/gallery/1345678334_47.gif

 
Road
A Road zenekar szintén a fiatal régióhoz tartozik hazánkban, és bő két év alatt két album nem is olyan rossz arány…A megjelenő nagylemezről és sok minden másról Mátéval beszélgettem egy estébe nyúló séta során.

1. Nyilván vannak még olyanok, akik számára ismeretlenül cseng a Road zenekar neve. Mit kell Rólatok tudni? Tudnál néhány szót mondani a zenekar alakulásáról?

Tulajdonképpen az első lemez – „Nem kell más” – 2004-es megjelenéséhez kötjük mi a mai végleges Road-ot. A lemezfelvételt követően alakult ki ugyanis ez a mai felállás, amikor a korábbi dobosunk elbúcsúzott tőlünk és jött a friss vér, Erik. Onnantól mondható stabilnak és fixnek a zenekar. Ezelőtt tagcserék, félvállról vett hozzáállás és motiválatlanság jellemezte ezt az akkor még korántsem zenekarnak nevezhető társulatot, ami egyébként már régebb óta viseli a Road nevet. Dióhéjban ennyi, de szerintem nem is ez a lényeg. Hanem a jelen. És hogy mit is érdemes rólunk tudni? Csináltunk eddig két lemezt, meg játszunk szinte minden hétvégén, úgyhogy akit valóban érdeklünk, annak minden adott, hogy kielégítse kíváncsiságát. Meg lehet nézni, meg lehet hallgatni. Mindenki megtalálhatja a választ, kérdőjel nem marad… Egyébként a rend kedvéért a felállás: Goya – gitár, Máté – bass/ének, Imi – gitár, Erik – dob.

2. Nem olyan régen megjelent második lemezetek, a ’Második Harapás’. Mennyiben tapasztalhatunk előremutatást az előzőhöz képest?

Szerencsére a szakmának, vagyis mondjuk úgy a tényleg hozzáértőknek is igen pozitív erről a véleménye, úgyhogy szemrebbenés nélkül mondhatom, hogy az előremutatás igen nagy. Ezt mi is így érezzük. Ez a lemez az elsőhöz képest valósággal kinyílt. Egy új világot fedeztünk fel és igyekeztünk megmutatni a magunk módján. Sokkal ízletesebb, sokszínűbb lett a történet. Bátrabb, merészebb és pimaszabb lett az anyag. Nemcsak a gitársound, hanem a témák, a szövegek is harapósabbak, őrültebbek, mint a „Nem kell más”-on. Már nem csak a rock&roll keretein belül mozgolódunk, hanem bemerészkedünk a metálosabb, eddig nekünk távolinak mondható tájakra is. Azt gondoljuk, sikerült jóval többet és sokkal jobbat adunk mindenkinek ezzel a lemezzel.

3. Hogy álltok a lemezeladásokkal? Mennyire nehéz terjeszteni? Melyik kiadóval dolgoztok?

A megjelenés hetében a „Második Harapás” lemezünk az előkelő és hihetetlen 4-ik helyre pofátlankodott fel a nagy MAHASZ TOP40-es sikerlistán, mellesleg ezen a 12-ik héten mi voltunk a legjobb magyar előadó. Röhögtünk mikor az egyik nagy kereskedelmi rádióban a TOP40 végén így aposztrofálták a lemezünket. Szóval a lemezeladásokkal a mai napig a maximálison felüli elégedettséggel vagyunk. Jelenleg is épp utángyártáson van a lemez, szóval panaszra nincs ok. Legalábbis ami a dolog ezen részét illeti. A terjesztéssel ugyanis már kicsit más a helyzet. A minap voltam egy nagy lemezboltban, ahol – mint általában mindenhol – kerestem az új lemezt a polcon. Persze nem találtam és rákérdeztem a pultnál. Erre a csávó közli velem, hogy nincs, nem is volt, pedig már sokan keresték. Akkor azt hittem beleverem a fejét a pénztárgépbe, de szimplán csak a padlóra köptem és eljöttem. Egy másik neves lemezboltban pedig a hasonló szitu után közölte velem az eladó, hogy egy lemez volt márciusban, de azóta nem kaptak. Hmm. Eddig kb négyszer-ötször több lemezt eladtunk mi a koncertjeinken, mint a nagy lemezboltok. Most erre mit mondjak? Magad uram, ha szolgád nincs. Majd lesz ez másképp is… (beleverem a csávó fejét a pénztárgépbe:))
Egyébként meg az EDGE Recordsnál vagyunk és tök jó a kiadó-zenekar viszony. Pont ott kezelnek bennünket ahol vagyunk. Persze ez nekünk nem feltétlen elég mindig, de az egészséges évődések ellenére mondhatom, hogy minden rendben megy. Egyenlőre még tudunk együtt dolgozni és fogunk is.:)

4. Mennyire lehet Magyarországon megélni a zenélésből, mit gondoltok?

Azt, hogy kérdezz meg egy olyan zenekart, aki abból él. Van egy jó pár, de sajna mi nem tartozunk közéjük. Egyelőre hétköznap melózunk, hétvégén meg zenélünk. Egyébként, ha valaki egy kicsit ügyes meg tud élni belőle. Hát még aki naggggyon ügyes…:))

5. Mik az idei tervek, hol láthatnak Benneteket rajongók a közeljövőben?

Szinte az összes rangosabb hazai fesztiválon ott vagyunk. Május végén kezdtünk Egerben és szeptember 9-én zárjuk majd a fesztiválszezont a Bor-Rock Feszten, Verpeléten, ami Eger mellett van. A Verpelét nálunk mindig nagy durr. Szóval nemrég elindultunk, három hónap alatt körbefutunk az országon, majd visszatérünk oda, ahonnét startolt ez a nyár. Egyébként érdemes gyakorta megnézni a honlapunk
koncertmenüjét. Az mindig friss, finom és ropogós.

6. Hogy megy nálatok a zeneszerzés? Ki a zenei agy a csapatban?

Igyekszünk mindannyiunk kreativitásának helyet biztosítani. Mi több, mindenkire szükség van. Egyetlen saját dalunk sincs, amelyikre négyünk közül valaki is fújna. Csak az kerülhet lemezre, amelyik mindenkinél okés. Nincs kompromisszum e tekintetben (sem). A dalszövegek teljes egészében Mátéra vannak bízva, de ez az utolsó fázisa a dalírásnak. Többnyire Goya, vagy Imi hozza a zenei témákat. Amikor megvan az alap, akkor viszont már minden szorgos kézre szükség van, hogy az legyen és olyan, amit mind a négyen akartunk. Metál-Manufaktúra. Nem a mennyiség, a minőség a cél, amit viszont mi definiálunk és ez benne jó. Ettől lesz road.

7. Mennyire követitek figyelemmel a külföldi nagy elődöket? Vannak kedvencek?

Nagyon is. Megvannak a közös pontok, a közös nagy kedvencek, akiket ugyanolyan nagy ámulattal és alázattal hallgatunk meg, de ettől mindenképp fontosabbak a személyes, egyéni favoritok, akik hatására az egyéni ízt tudjuk belevinni a zenénkbe. Imi például az új keletű HC bandákat, a metalcore cuccokat gyűri. Máté a rock&roll, Metal&roll, és svéd vonalat kedveli. Erik, jó doboshoz méltóan sok mindent fogyaszt. A jazz-től kezdve, a funky-n át a legbetegebb Metalig vevő a dolgokra. Goya pedig a szabálytalanabb, a korlátok nélküli, mai Metal vonal mellett az ősi thrash-t élteti. Szóval nem kizárólag a mai színeket kevergetjük össze arra a bizonyos festővászonra, viszont arra nagyon ügyelünk, hogy ne legyen híg és olcsó az, amibe a pemzlinket mártogatjuk…

8. Ha lenne egy kis srácokból álló fiatal csapat, akik szeretnének zenekart alapítani, mit tanácsolnátok nekik az elinduláshoz (lehetnek csajok is...ha-ha)

:))))) Na igen. Az az igazság, hogy néha még nekünk is jól jönne, ha valaki megmondaná olykor, hogy srácok most ezt így, vagy úgy kéne csinálni… sőt olyan érzésünk is lehet hogy volt már, hogy nem tudtuk, hogy csajok vagyunk-e, vagy fickók…De félre a tréfát.

A recept Road módra a következőképpen néz ki:
1. Idő. (A türelemhez, a szorgalomhoz, valamint a megéréshez és a megértéshez)
2. Kibbbb*szott sok pénz. (valahonnan, valakitől, valamennyi. Többnyire az egész életed)
3. Eszetlen, beteges fanatizmus. (Ha minden tag ilyen a zenekarban, nagy baj nem lehet. Pont ezért ne bútorozz össze senkivel a bandádból, viszont aki nem ilyen azzal meg ne zenélj!)

Aztán évek múlva, egyszer csak egyre több olyan jel mutatkozik, ami arra utal, hogy ez a három dolog összejött, vagy úgy tűnik alakul. És hogy honnan tudhatja valaki, hogy érik a gyümi? Hát például, hogy a Metalnews bejelentkezik a zenekaránál egy laza kis interjúra:)

… és mi köszönjük;)
 
Óra
 
18
 
save...
 
IP
IP
 
Szavazás 3
3
Mióta hallgatsz Rock zenét?

60 as évek
70 es évek
80 as évek
90 es évek
2000 es évek
Nem hallgatok Rock zenét
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Számláló
Indulás: 2006-05-20
 
NE LOPJ!!!
 
Hold

Holdfázis
 
Szavazás 4
4
Hány éves vagy?

18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 -
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
névnap
 
Hányszor?
 
Figyelem!
 
Kezdőlap
Beállítás Kezdőlapnak!
 
Hírlevél!
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Metal fajták
 
Szavazás6
7
Mi a véleményed a Skinheadekről?

Szeretem őket
Nem szeretem őket
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Mi a Sátánizmus?
 
Stephen King Könyv ismertető
 
.x.
 
Dalszövegek
 
Állatom
adopt your own virtual pet!
 
Copyright
Copyright ˆ DoomŸ
 
t
 
Gyere
 

Megérkeztek az útvesztõk a Mesetárba! Kukkantsatok be egy kis ceruzakoptatásra - vagy egy jó mesére!    *****    Aktív Friss Ingatlanok Debrecenben lakások, házak, villák, telehelyek széles választéka Aktív Friss Ingatlanok Debrecen    *****    MARGOT ROBBIE MAGYARORSZÁG - ÉRTESÜLJ ELSÕ KÉZBÕL AZ OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕVEL KAPCSOLATOS HÍREKRÕL - MARGOT ROBBIE MO    *****    Újra elindult a Hungarian Super Mario Fan Club! Hírek, cikkek, érdekességek a Super Mario világából.    *****    Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha    *****    A Sortilegio sztárjainak új közös mexikói sorozata! Ha te is imádod Ana Brenda Contrerast és David Zepedat nézz be!    *****    Te is próbálsz bevételre szert tenni a portálodon? Lehet, hogy nem jelennek meg a hirdetéseid? Ne ess el a bevételedtõl!    *****    Avon vásárló vagy de unod, hogy a tanácsadód várat állandóan? Esetleg eltûnt? Az Õ kedvezményeit inkább te vlltanád be??    *****    Kérlek segítsd egyesületünk munkáját az adód 1%-kal. Nézd meg a rendezvényeinket is. 2018. március 24.-én várunk!    *****    A HUN-Tv kezet nyújt: Az Élet Magazin elõadásai, köztük Asztrológia elõadásom    *****    Olvasód leszek! Nyerj 100 Kreditet! Gyere ha szeretsz Olvasni.    *****    Farmasi - Antiallergén szépségápolás, babaápolás, háztartási szerek, bio kozmetikumok    *****    Mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Ajándékozol? Posztoltál már róla? Mutasd meg!    *****    Versenyeznél? Építenél új portált? Milyen témában? Milyen nyeremény motiválna? A TE ötleteidre is kíváncsiak vagyunk!    *****    A karma megnyilvánulásai    *****    MARGOT ROBBIE HUNGARY! MARGOT ROBBIE AUSZTRÁL OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕ MAGYAR RAJONGÓI HONLAPJA! MARGOT ROBBIE HUNGARY!    *****    Lovak szerelmeseinket itt a helye! Tartozz te is közénk! KATT!KATT!KATT!MEGÉRI!KATT!KATT!KATT!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,ajándék 3 év elõrejelzés,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid Katt!    *****    Születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + biotérkép, 3000 Ft.Az ajándék,teljesen ingyenes konzultáció,rendeld meg KATT!    *****    Aktív videojáték honlap! Ingyen G-portál kreditek csak a készlet erejéig! Ne maradj ki te se belõle! Kattints ide! <3