• Doom •
• Doom •
Szavazás1
1
Tetszik Neked ez a weboldal?

Nagyon
Igen
Nem
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Kép
 
.
 
Életrajzok
 
Gyertya...
 
Versek
 
Novellák
 
Szavazás 2
2
Melyik sört szereted jobban?

Soproni
Borsodi
Amstel
Dreher
Becks
Arany Ászok
Steffl
Kanizsai
Szalon
Kőbányai
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
-

 
utolsó...
 
.-
 
Bandatörténetek
 
Szavazás 5
5
Milyen stílusod van?

Rock
Heavy Metal
Gothic
Skinhead
Punk
Black Metal
Hard Rock
Rockabilly
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
KéP

 
Filmajánló
 
Interjúk
 
.
 
küldj emailt nekem

//exxtreme.gportal.hu/portal/exxtreme/image/gallery/1345678334_47.gif

 
Dimmu Borgir
Szeptember 8-án jelenik meg a Dimmu Borgir "Death Cult Armageddon" című új albuma, amit a banda a „legepikusabb, legfenségesebb, legkomorabb, leggonoszabb Dimmu Borgir album”-ként jellemzett korábban. A norvég fiúkat október 17-én láthatjuk a PeCsában. Az új albumról és a turnéról is kérdezte Silenoz gitárost a Swedish Metal magazin.

Milyen szavakkal lehetne körülírni a zenéteket?

Én úgy fogalmaznék, hogy nagyon szimfonikus, agresszív, magasztos dark metalt játszunk.

Nemrég készültetek el a "Death Cult Armageddon" című új lemezzel. Milyen lett az album?

Természetesen nekünk nagyon tetszik, nagyon büszkék vagyunk rá, talán még közelebb is áll a szívünkhöz, mint az előző korong. Valószínűleg azért, mert jobb volt a produceri munka, de azért remélem, hogy mi magunk is továbbléptünk, fejlődtünk ezzel az albummal.

Másképp vettétek fel ezt az albumot?

Csak annyiban, hogy minden dalt előkészítettünk mielőtt stúdióba vonultunk volna. Szóval minden dalról készítettünk egy demó verziót a saját stúdiónkban. Amikor aztán az „igazi” stúdióban elkezdtük a munkát, már jobban fel voltunk készülve és könnyebben ment minden.

A dalaitok meglehetősen összetettek, rengeteg hangszert szólaltattok meg. Nem nehéz mindezt összehangolni?

De, eléggé. De ezúttal megkönnyítette a helyzetünket, hogy először a saját stúdiónkban vettünk fel mindent. Így már könnyebb volt arra koncentrálni, hogy mi hogyan szólna a legjobban, ki tudtunk próbálni mindenféle lehetséges változatot. Egy saját stúdióban sokkal kényelmesebb és zavartalanabb a kísérletezés.

Hogy ment a közös munka Fredrik Nordström producerrel?

Múltkor nagyon bejött, ezért is döntöttünk megint a Studio Fredman mellett, remélve, hogy sikerül elsimítani azokat az apróságokat is, amivel nem voltunk maximálisan elégedettek az előző lemeznél. Ő sem volt teljesen elégedett azzal a koronggal, de a demó miatt most több időt tudtunk fordítani a problémák megoldására. A keverésre is rengeteg idő maradt, ami szintén nagyon fontos. Szóval a hangzás sokkal erősebb lesz ezen a lemezen, mint az előzőn.

Milyen érzés volt együtt dolgozni egy teljes szimfonikus zenekarral?

Teljesen fájdalommentesnek bizonyult:). Azzal a Mustis nevű norvég sráccal dolgoztunk, aki a múltkor is segített a zenekari részeknél. Fredrik-kel elmentek Prágába és egy nap alatt felvették az összes zenekari részt. Aztán itthon elkezdhettük átalakítani, összeszerkeszteni az egyes elemeket. Beletelt egy kis időbe, de végül mindent elrendeztünk úgy, ahogy azt elképzeltük.

Komolyan egyetlen nap alatt felvettétek a zenekari részeket?

Igen, szóval minden ilyen rész amit hallasz majd a lemezen ugyanazon a napon készült. De azért vannak rajta szimfonikus részek szintivel meg ilyenek. Szerintem legtöbbször lehet hallani a különbséget a szintis elemek meg a zenekar között, de van, ahol a zenekarra tippelnél, mikor csak a szinti szól. Voltak olyan pontok, ahová zenekari részt akartunk bevágni, de aztán nem hangzott jól, és végül megcsináltuk szintivel.

Más volt most zenekarral dolgozni, mint az előző album idején?

Nem, végülis a legnagyobb különbség az volt, hogy a prágai zenekar több, mint ötven tagból áll, a göteborgi pedig mindössze 14 tagú. Ezen kívül nem volt sok különbség.

Mi lesz ezekkel a részekkel a koncerteken?

Ugyanazt fogjuk csinálni, mint a legutóbbi turnén: megpróbáljuk ahol csak lehet szintivel helyettesíteni a szimfonikus részeket. Mindenki megérti, hogy élőben ez nem fog ugyanolyan jól szólni, mint a lemezen, de nekünk fontosabb, hogy a koncerten az agresszív, brutális hangzás meglegyen. Aztán otthon mindenki hallgathatja a szimfonikus és ’szép’ részeket kedvére. Ez érdekes, mert ugyanannak a bandának két különböző oldalát is megismerheti a közönség.

Szóval elég nagy különbség lesz az élőben előadott dalok és az albumon hallható verzió között?

Nem hiszem, hogy nagyobb lesz, mint a legutóbbi turné esetében volt. Mustisnak őrült gyorsan pörögnek az ujjai, szóval a legfontosabb zenekari részeket simán eljátssza. Komolyan, néha olyan, mintha négy keze lenne a srácnak, haha! De az biztos, hogy mindent teljesen élőben fogunk előadni.

Mindenesetre látom, hogy két számnak is norvég szövege van! Hogyhogy ez megint előkerült?

Azt hiszem ez csak úgy jött egyszer, amikor dalszöveget írtam. Eszembe jutott néhány sor norvégul, és a banda összes tagja meg akarta tartani. Nem terveztük előre, csak jól hangzott, és kész.

Nekem személy szerint nagyon tetszik, amikor norvég szöveget használtok. Valami sajátos hangulatot, ízt ad a daloknak.

Igen, szerintem is. Valahogy különleges lesz tőle a nóta.

Mit szeretnétek elérni a zenéléssel? Van valami különösebb célotok vele?

Arról szól az egész, hogy felülmúljad önmagadat, hogy mindig jobb lemezt tudj készíteni, mint az előző volt. Általában sokat változnak a dalok, ha két-,vagy három évet vársz egy új albummal. De saját magunknak zenélünk, és ettől vagyunk igazi zenészek. A cél az, hogy elégedettek lehessünk saját magunkkal, és teret adjunk a kreativitásunknak.

Hallottam olyasmit rebesgetni, hogy Abbath az Immortalból csatlakozna a Dimmuhoz, most, hogy feloszlottak. Ebben mi az igazság?

Hát abszolút semmi! Na jó, annyi, hogy két szám erejéig besegített a vokálba a lemezen. De ennél nem több! Ráadásul ez áprilisban volt, jóval mielőtt feloszlottak volna. Mindenesetre eléggé hideg zuhanyként ért minket, hogy befejezték, nagyon elszomorított bennünket. Nem igazán értem, miért döntöttek így, de természetesen biztos megvan rá az okuk, és ezt tiszteletben tartom.

És hogy jött az ötlet, hogy Abbath vendégeskedjen a lemezen?

Szerettünk volna egy-két vendégművészt, és ő már korábban mondta, hogy szereti a zenénket. Mi itt a Dimmu Borgirban már a kezdetektől imádtuk az Immortalt, szóval megtiszteltetésnek vettük, hogy elvállalta a dolgot. Egyszerűen küldtünk neki egy sms-t és minden ment a maga útján. Komolyan örült az ajánlatnak.

Innentől mik a terveitek?

Turnézni fogunk és masszív promó munkát végzünk szerte a világban. Számunkra nagyon fontos, hogy minél több ember lásson minket élőben, szóval nagyon várjuk a turnét. Szeptemberben kezdünk Európában, novembertől pedig az Egyesült Államokban folytatjuk. Jövő év elején aztán megyünk Dél-Amerikába, Japánba, és remélem végre eljutunk Ausztráliába is.

Nem fárasztó ennyit úton lenni?

Dehogynem, persze, hogy az. Ráadásul néha unalmas is; rengeteg utazás, meg minden. Soha nem dolgozunk egy nap két óránál többet, úgyhogy unatkozunk is eleget. De ugyanakkor nagyon jó dolog világot látni! Annyi mindent láthatsz egyetlen turné alatt, amennyit mások talán egy egész élet alatt sem látnak! Ez nagyon nagy lehetőség, amiért rendesen hálásak is vagyunk.

Mit várhatnak tőletek az emberek a mostani turné során?

Reményeink szerint nagyon ütős koncerteket – mi a magunk részéről mindent megteszünk. Még nem tudom, hogy fog festeni végleges formában az előadás, de az biztos, hogy lesz majd beszédtéma a koncert után, haha!

Kíváncsian várjuk, és köszönöm az interjút!
 
Óra
 
18
 
save...
 
IP
IP
 
Szavazás 3
3
Mióta hallgatsz Rock zenét?

60 as évek
70 es évek
80 as évek
90 es évek
2000 es évek
Nem hallgatok Rock zenét
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Számláló
Indulás: 2006-05-20
 
NE LOPJ!!!
 
Hold

Holdfázis
 
Szavazás 4
4
Hány éves vagy?

18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 -
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
névnap
 
Hányszor?
 
Figyelem!
 
Kezdőlap
Beállítás Kezdőlapnak!
 
Hírlevél!
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Metal fajták
 
Szavazás6
7
Mi a véleményed a Skinheadekről?

Szeretem őket
Nem szeretem őket
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Mi a Sátánizmus?
 
Stephen King Könyv ismertető
 
.x.
 
Dalszövegek
 
Állatom
adopt your own virtual pet!
 
Copyright
Copyright ˆ DoomŸ
 
t
 
Gyere
 

NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~    *****    Rendelj részletes születési horoszkópot,3 éves ajándék elõrejelzéssel. Várlak szeretettel az oldalamon, kattints ide!!!!    *****    3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!