• Doom •
• Doom •
Szavazás1
1
Tetszik Neked ez a weboldal?

Nagyon
Igen
Nem
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Kép
 
.
 
Életrajzok
 
Gyertya...
 
Versek
 
Novellák
 
Szavazás 2
2
Melyik sört szereted jobban?

Soproni
Borsodi
Amstel
Dreher
Becks
Arany Ászok
Steffl
Kanizsai
Szalon
Kőbányai
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
-

 
utolsó...
 
.-
 
Bandatörténetek
 
Szavazás 5
5
Milyen stílusod van?

Rock
Heavy Metal
Gothic
Skinhead
Punk
Black Metal
Hard Rock
Rockabilly
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
KéP

 
Filmajánló
 
Interjúk
 
.
 
küldj emailt nekem

http://www.exxtreme.gportal.hu/portal/exxtreme/image/gallery/1345678334_47.gif

 
Nightwish
Idén nyáron Görögországban jártatok a Rockwave fesztiválon, és olyan bandák között léptetek fel mint a Queensryche és a Judas Priest. Milyen érzés volt?

Óriási élmény volt Görögországban játszani. Először jártunk arra, és azt hiszem a közönséget nagyon meglepte a koncertünk (nevet). Valahányszor új országban járok, mindig van bennem némi bizonytalanság, hogy milyen lesz a fogadtatás, de már annyi finn csapat játszott Görögországban, és mindenki csak jókat mondott – nem is véletlen! Nagyon kellemes élményekkel távoztam.

Viszont nem játszottatok semmit az “Angels Fall First”-ről vagy az “Oceanborn”-ról. Túl kevés volt az idő?

Igen, meglehetősen, ráadásul némi technikai probléma is adódott, szóval kicsit le kellett szűkíteni a programot. Végül egy óránk maradt a bulira, tehát valamit ki kellett hagynunk.

Ezek szerint többet terveztetek be…

Igen, persze.

A “Once” című legfrissebb albumotok eléggé tarolt a listákon mindenfelé, és szerintem nagyon is megérdemelten.

Köszönöm szépen!

Kiváltképpen jelentős sikert értetek el, számítva, hogy heavy metal banda vagytok. Véleményed szerint pontosan mi az, ami ennyire sikeressé tette a lemezt?

Ez jó kérdés. Úgy gondolom annak köszönhetjük a dolgot, hogy már van egy hátterünk, hogy már 7 éve együtt vagyunk. Már rengeteg országban biztos rajongótáborunk van, akik jól ismernek, ugyanakkor új cégek is mellettünk állnak a zeneiparban, akikkel nagyon jó a kapcsolatunk. Jó a promóciónk, sokat dolgozunk, népszerűsítjük az új albumot mindenfelé, stb. Meg a TV, médiakampányok. Aztán persze ott van az is, hogy egy remek album van a kezünkben, ugye…(nevet). De valahogy ennek is köze van a médiához. Ez bizonyos értelemben összetartozik, ha érted mire gondolok. És szerintem megfeleltünk a kihívásoknak.

Meghódítottátok Európát, és a banda nagyobb mint valaha. Lehetséges, hogy mégis a Nightwish-hoz köt a sors? Arra gondolok, hogy néhány éve még az volt a terved, hogy profi operaénekesnő leszel.Nem egészen. Kamarazenész vagyok, szólista ezen a területen, de amíg jól érzem magam a Nightwish-ben, amíg jól alakulnak a dolgaink, addig itt fogok énekelni. De ettől függetlenül a Nightwish kell, hogy hagyjon nekem időt a saját klasszikus karrieremre, úgy értem a koncerteket számítva, mert már nem tanulok, hogy legyen időm koncertezni, turnézni, a saját dolgaimat csinálni. Azért törődöm ezekkel, mert csak így tudok egészséges maradni mentálisan. Nem lenne egészséges, ha csak heavy metal énekes lennék. Mindkét dologra szükségem van. Persze természetesen most a Nightwish az első.

Tudom, hogy Liv Kristine (Leaves’ Eyes) a kedvenc női metal énekesed, neki több projectje is van. Te hogy állnál a projectezéssel, ha valaki ilyesmibe akarna belevonni?

Metal bandák százai kértek fel, hogy vendégeskedjek az albumukon vagy lépjek be a projectjeikbe. Nem nagyon érdekel a dolog, mert már énekese vagyok egy metal bandának, és nem hinném, hogy még egy metal zenekar érdekelne. De a terveim között egy pop zenéhez kötődő dolog is van. A hangom több stílushoz is illik, így azt hiszem érdekes lenne keverni egy kicsit a különböző zenei stílusokat.

A “Once”-on sokkal lágyabb a hangod, kevésbé operás. Nekem sokkal jobban tetszik, mint a “Century Child”-on. De tekintve, hogy az opera neked természetes közeged, neked milyen érzéseid voltak ezzel kapcsolatban, nem érezted kényelmetlennek, esetleg furcsának…?

Nekem semmi gondom nincs a “Once”-szal, mert már a “Century Child” óta azon vagyok, hogy stílust válthassak a Nightwish-ben, mert Tuomas ezt kérte, és a dalok is így kívánták. Ráadásul így az embereknek is könnyebb hallgatni. Kemény munka volt, ez nem ment a “Century Child”-dal, és ennek nem is örültem. A “Once” esetében természetesen jött, hogy hogyan és mit énekelek. De ahogy mondtam, nehéz volt, mert az elmúlt tíz évben a klasszikus énekléssel foglalkoztam, és nem volt gyerekjáték újrakezdeni egy más stílusban. Persze a technikát nem hagytam magam mögött, soha nem a beszédhangomon énekelek – már nem! (nevet) Most nagyon elégedett vagyok Tuomas-szal, mert tudott a hangomhoz igazodni; neki is nagy lecke volt ez, nem csak nekem.Sokan azt gondolják, a “Once” egy megismételhetetlen album. Mit gondolsz, mennyire lesz könnyű a Nightwish-nek és különösen Tuomas-nak megdönteni ezt a csúcsot?

Már meg is írt három új Nightwish dalt! (nevet)

Komolyan?!

Igen, és azt mondta, hogy sokkal nagyobb album lesz, mint a “Once”. “Elhiszed?”- kérdezte tőlem, én meg: “Persze! Ha te mondod, naná, hogy elhiszem!” (nevet)

Hűha, ha mások is maximális pontot adtak a “Once”-ra, mint én, akkor mit fogunk adni a következőre ha az tényleg jobb lesz? (nevet)

Ő mondta, ő mondta! Én nem tudom! (nevet)

Lesz valami maxi az új nótákból?

Igen, az
"I Wish I Had An Angel"-hez készítettünk klipet. Lesz még egy-két meglepetés is, de túl nagy tervek még nincsenek a jövőre.

Ha már a klipeknél tartunk: a “Nemo” nagyon jól sikerült, és most az “I Wish I Had An Angel” is itt van. Lesznek további klipek? Gondolod, hogy a klipekkel jól lehet promotálni a zenét?

A promóciónak ez a módja igencsak költséges. A “Nemo” például rengeteg pénzt és időt is felemésztett. Az “I Wish I Had An Angel” egy ősszel megjelenő hollywood-i filmen alapul. A címe “Alone In The Dark”, elég kísérteties, a klip meg ebből mutat részleteket…

Tehát ez egy filmbetét lesz?

Igen.

Na, ez akkor garantáltan megdobja a “Once” eladását Észak-Amerikában…

Ja, reméljük.

Tehát az “I Wish I Had An Angel” után nem lesz több klip, ugye?

Nem lesz.

Úgy vettem észre, a lemez témája és a szövegek is sokkal sötétebbek, mint az eddigiek. Mi történt Tuomas-szal vagy akár a többiekkel, hogy ez lett a végeredmény?

Igen, az album összességében keményebb és sötétebb is, de ugyanakkor a “Century Child” szövegei is sokkoltak mindenkit, mert az egy elég mély, sötét érzelmekkel teli album lett. Szerintem a “Once”-ban több a pozitív vonás. A szövegek főleg Tuomas naplójából valók; ő komolyan nagyon őszinte a zenében –a naplójából ír, a saját élményeit, vágyait, álmait osztja meg. Mint egy nyitott könyv! Csodálatos, hogy valaki így tud írni.

Gondolod, a “Planet Hell” (Pokol Bolygó) címet kellene adni a mai világnak?

Pontosan! (nevet)

Arra gondoltam, hogy a tökéletes Nightwish DVD olyan lenne, amin egy London Session Orchestra-val közös fellépés is látható, és szerintem ez a ti fejetekben is megfordult. Mennyi esély van egy ilyenre?

Az egy hihetetlen zenekar! Annyira jó munkát végeznek a soundtrack-ekkel meg ilyesmivel…szóval, ha lehetne, persze, hogy szeretnénk egy ilyet! 2005-re tervezünk egy világturnét, ősszel, a zenekarral együtt.

Csodálatos lenne.

Igen, és persze rákerülne egy DVD-re.

Mit gondolsz, hogyan tekintenek rád a metal rajongók?

Hihetetlen jól fogadtak eddig. Úgy értem, egy heavy metal zenekarban énekelek nőként…ez nem annyira könnyű. Nem könnyű nőnek lenni a rock-ban, a pop-ban sem; figyelni kell, hogy nézel ki, hogyan viselkedsz. De amikor beléptem a heavy metal “körökbe”, az emberek már ismertek; tudták, hogy nem metal vagy rock énekesnő vagyok, hanem klasszikus zenével foglalkozom. Ezt a hozzáállást nem is vesztettem el, megtartottam a Nightwish mellett is és ezt is tudják. Komolyan tisztelnek, és ez csodálatos. Hihetetlen élmény nekem a Nightwish-ben zenélni, turnézni a világ körül és embereket megismerni. Értékelik, amit csinálok, elismernek és ez az, ami ösztönöz engem.

Gondolod, hogy ugyanígy állnának hozzád az emberek, akkor is, ha pop zenész, vagy ha kizárólag klasszikus zenész lennél?

Ha már itt tartunk, rengeteg Nightwish rajongó jár el a klasszikus koncertjeimre. Érdekli őket az igazi hangom.

A hangod teljes teljesítménye…

Igen, és teljesen odavannak: “Wow, ez a te hangod? Ennek az 1/3-át használod a Nightwish koncerteken”. Érdekesnek találják.Szóval, Nightwish pólós emberekkel vannak tömve az előadásaid?

Igen, pontosan! (nevet) Egy jó kis templomi zene alatt…igen! (nevet) Volt néhány szólóestem tavasszal, három dél-amerikai országban, és ott bizony elég sok Nightwish rajongó megfordult!

Éreztél már irigységet, amiért egyes pop zenészek mindig jóval többet keresnek, sokkal elhanyagolhatóbb képességekkel, sőt, egyes esetekben úgy, hogy nem is tudnak normálisan énekelni? Elég nagy hányaduk fabatkát sem ér…

Igen, tudom. Ők végülis afféle árucikkek. Összedobnak valamit rövid időn belül, aztán igyekeznek tőkét kovácsolni belőle. Ebben persze semmi értékelhető nincs. Én csak azokat becsülöm, akik keményen dolgoznak és profi szinten. Sokat számít a képzettség, és én abszolút nem irigylek senkit a pénzéért! (nevet) Nem vagyok anyagias típus…a természet, a természetesség számít.

Mint a legtöbb finn embernek, azt hiszem.

Igen, valóban.

Kik a kedvenc énekeseid?

Klasszikus énekest említenék: Anne Sofie von Otter Norvégiából, mezzo szoprán, nagyon jó.

És mondjuk izé…rock énekes? De Liv Kristine-en kívül! (nevet)

Na igen. (nevet) na szóval, rögeszmés vagyok? Tudod, hogy van ez, ha hirtelen nekem szegeznek egy kérdést… (nevet)

Jó, jó, elfogadom Liv Kristine-t! (nevet) Akkor most valami más. Néhányan azok közül, akik nemrég találkoztak veletek, az Evanescence-hez hasonlítanak benneteket, amitől viszont sok rajongótok felháborodott. Még a "Once" borítóját is az Evanescence maxiéhoz hasonlították…

Pedig semmi köze hozzá, mi is csak később vettük észre… Hát, az emberek azt gondolnak amit csak akarnak. Semmi köze hozzá pedig. Azt is elmesélhetném, hogy amikor Tuomas először hallotta az Evanescence-t, teljesen ki volt akadva. Azon, hogy teljesen más stílus, és csak azért, mert énekesnővel dolgoznak, meg mert van benne egy cseppnyi metal…az egy teljesen másfajta zene. Vicces, hogy hozzájuk próbálnak hasonlítani az emebrek, mikor pedig alig van bennünk valami közös. (nevet)

Még olyat is hallottam egy újságírótól, hogy koppintjátok az Evanescence-t; teljesen kiakadtam, hogy mi a fenéről beszél ez az arc?!

Igen, igen…körülbelül hat év plussz időnk van hozzájuk képest! (nevet) Nagyon poénosak az ilyen beszólások.

Az észak-amerikai turnéval mi a helyzet?

Nagyon nehéz a piac arrafelé. Megjelentek ott a lemezeink, de nem vertek fel nagy port…

Talán az MTV-féle nu metal ipar miatt…

Igen, és az a helyzet, hogy ott komolyan három-négy hónapot le kell húzni egyfolytában, hogy felhívd magadra a figyelmet, nekünk pedig csak egy hónapunk van. A promóció is nagyon számít, mert Amerikában nehezebben fogadják be az európai bandákat.

El tudod képzelni, hogy mondjuk tíz év múlva már családod lesz, és még mindig a Nightwish-sel turnézol?

Hát így mint most egészen biztosan nem! (nevet) Már beszélgettünk ilyenekről a srácokkal a bandában…Valakinek már van felesége meg gyerekei, szóval…ha a Nightwish élni fog a jövőben, akkor körülbelül két koncert lesz egy évben! (nevet)

Lehet, hogy inkább csak stúdiózni fogtok?

Lehet, vagy pedig mindegyikünk valami mással foglalkozik majd, és legfeljebb összejövünk néhány koncert erejéig, vagy ilyesmi…a Nightwish-sel soha nem gondolkoztunk túlságosan előre. Most elég, ha 2006-ig vannak terveink.

Tehát hamarosan remélhetünk egy új stúdióalbumot? Esetleg jövőre?

2005 kizárólag a turnézásról szól majd…

Akkor 2006-ban?

…azután picit szeretnénk pihenni…(nevet) Ennyi turnézás után muszáj lesz pihennünk. Talán 2006-ra megközelítjük a stúdiót is…

Értem. Az utolsó szavak téged illetnek. Tehát ha köszönetet szeretnél mondani bárkinek, itt a lehetőség! (nevet)

A banda nevében is szeretném megköszönni a görög rajongóknak a lelkesedést és a meleg fogadtatást. Azt hiszem, a következő európai turnén is visszatérünk…(nevet)

Reméljük, hogy hamarosan láthatunk egy önálló koncerten, teljes setlist-tel és technikai problémák nélkül…

Köszönöm, nagyon kedves vagy. Akkor a mielőbbi viszontlátásra!
 
Óra
 
18
 
save...
 
IP
IP
 
Szavazás 3
3
Mióta hallgatsz Rock zenét?

60 as évek
70 es évek
80 as évek
90 es évek
2000 es évek
Nem hallgatok Rock zenét
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Számláló
Indulás: 2006-05-20
 
NE LOPJ!!!
 
Hold

Holdfázis
 
Szavazás 4
4
Hány éves vagy?

18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 -
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
névnap
 
Hányszor?
 
Figyelem!
 
Kezdőlap
Beállítás Kezdőlapnak!
 
Hírlevél!
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Metal fajták
 
Szavazás6
7
Mi a véleményed a Skinheadekről?

Szeretem őket
Nem szeretem őket
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Mi a Sátánizmus?
 
Stephen King Könyv ismertető
 
.x.
 
Dalszövegek
 
Állatom
adopt your own virtual pet!
 
Copyright
Copyright ˆ DoomŸ
 
t
 
Gyere
 

Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt